sanverbo

Kitáb-i-Behrooz 1:1 - 1:3

Kategori: Kitáb-i-Behrooz

10 Upphöjdhet 164 BE
11 mars 2008 AD



01. Bahá


01. Pris vare Gud, alla världars herre! Ingenting kan beskriva nåden och barmhärtigheten i den mäktiga tid som väntar mänskligheten i denna religionsordning, vilken sammanfaller med kommunikationernas tidsålder. Sannerligen, precis som mänskligheten lämnade det feodala jordbrukssamhället för det industriella tillverkningssamhället lämnar hon nu även detta och träder in i bildningens och kommunikationernas samhälle. Sannerligen, för första gången vänder sig Gud till hela mänskligheten på en gång. Så säger vi alla.

02. Denna bok har tillkommit i den religionsordning som följer av den gudomliga uppenbarelser Första Punkten och Guds Härlighet Bahá'u'lláh mottog under sina nio respektive 19 år som speglar för strålglansen i Guds budskap till alla människor på jorden. Denna bok har vilat i tystnad och är avsedd att tända människornas hjärtan på nytt och stärka deras tro på denna uppenbarelse om människornas enhet och universell renhet. Bemöda er till det yttersta på det att mänskligheten må upphöjas och världen blomstra.

03. Guds Härlighet Bahá'u'lláhs uppenbarelse är tillsammans med Den Första Punktens uppenbarelse en enda uppenbarelse. Det är ett misstag att inte inse detta, då Karmel kan förlora sin glöd och mänskligheten gå vilse om Den Första Punkten underordnas Guds Härlighet. Låt inte mänsklighetens träd i himlarnas förgård vissna!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: